Evenemang

Juniorhandelskammaren i Jakobstad strävar till att varje år kunna erbjuda sina medlemmar möjligheten att delta i olika intressanta och roliga evenemang. En stor succé har varit vår årliga Vappenfest där man i sällskap av vänner och bekanta samt andra JC medlemmar äter en god middag och får njuta av storslagen underhållning.

JC2SEA

Ett NYTT sommarevenemang för dig som vill bekanta dig med Jakobstads vackra skärgård. Delta med ett lag (2-6 pers.) och en båt och kom med och utmana dig själv på ex. knopar, armhävningar, mete eller något helt annat och njut av en dag ut på sjön! – Mera info finns på JC2Sea.fi

JC2sea

FRAMTIDSSEMINARIUM

Vi ordnar även då tillfälle ges seminarier som tar upp aktuella och intressanta frågor som berör Jakobstadsnejden. Dessa är bland annat:

Twin Cities
Handeln i Jakobstad
Stormen kommer – vill vi bygga vindskydd eller väderkvarnar?

Ready for take off?

JOULUPUU JULKLAPPSINSAMLING

jcjoulupuu

Bild. Juniorhandelskammarens medlemmar står på gågatan i Jakobstad för att samla in julklappar till behövande.

JOULUPUU – Julklappsinsamlingen för behövande barn och ungdomar i Jakobstadsregionen
I Finland finns barn som inte kan fira en trygg jul med sina närmaste. Joulupuu insamlingen försöker glädja de barn som annars kanske inte får några paket när jultomten är på besök.
Den ekonomiska välfärden i Finland har höjts men trots det har behovet av hjälp till barn ökat. Det finns cirka 60.000 barn som omfattas av barnskyddsåtgärder i Finland och den siffran stiger för varje år. Antalet omplacerade barn har ökat för varje år de senaste 20 åren. Joulupuu projektet vill få människor att stanna upp och fundera över vad just jag kan göra för barnen som har det svårt i vår egen nejd.

Finlands Juniorhandelskammare rf ordnar även i år en nationell Joulupuu välgörenhetsinsamling, vars syfte är att ge julklappar åt barn i familjer som har det svårt. Under åren har tiotusentals julklappar samlats in på över 50 orter runt om i Finland. Målet är att få samlat 20.000 gåvor och att starta insamlingen på orter där ingen insamling har ordnats.

FÖRETAGARPRISET
Varje år delar Juniorhandelskammaren ut ett företagarpris åt ett företag eller en företagare som på ett eller annat sätt utmärkt sig.

FÖRETAGSBESÖK

Vi i Juniorhandelskammaren är nyfikna individer och i många situationer önskar vi att vi visste mera om vår närregion och dess näringsliv. Därför har vi valt att besöka företag i Jakobstadsregionen för att ta reda på vad som gör Jakobstad och dess omnejd så framgångsrikt. Därtill hoppas vi kunna bredda vårt nätverk av eventuella samarbetspartners för framtida projekt.

TIDIGARE GENOMFÖRDA PROJEKT

2012 deltog vi i det nationella JC-projektet  ÅRETS POSITIVASTE

Årets mest positiva är en person, som kan vara ung eller gammal, man eller kvinna, idrottare eller ledare, lärare eller skötare. Personens yrke har ingen betydelse, det viktigaste är att det är en person som kan fungera som förebild för oss andra för att:

• Han/hon är framåtsträvande, energisk och flitig • Hans/hennes prestationer är betydande • Han/hon hjälper även andra att lyckas, är entusiastisk och serviceinriktad • Han/hon är en person som är målmedveten och tror på sin sak • Han/hon har alltid gått sin egen väg och fullföljt sina projekt

Priset kan alternativt också delas ut till en organisation, företag eller förening som med sin verksamhet har påverkat sin omgivning positivt.